zaterdag 30 juni 2012

Melbourne deel 1

Nou; hou je maar vast hier komt weer het volgende avontuur vanuit Down Under! Met Jerry naar Melbourne! Omdat we een aantal weken vrij hadden voordat we onze laatste examens zouden hebben besloten we een paar dagen naar Melbourne te gaan. En nee, niet met het vliegtuig we hadden uitgevonden dat de nachtbus goedkoper was. Dus op zaterdag vertrokken we om 19:00 uur met de nacht bus naar het zuiden! Het leek net een 16 jarige vakantie naar Salou, inclusief drankjes voor in de bus. Ja, want Jerry kennende was de drankvoorraad goed verzorgd. De champagne was netjes in een plastic flesjes gegoten dus de trip kon niet beter beginnen. In de bus werd de toon al gelijk gezet door een Koreaanse reiziger die z’n naam niet herkende op de lijst. Pas toen hij zijn paspoort vergeleek met de naam op de lijst was hij overtuigd van zijn eigen naam. De buschauffeur vond dit natuurlijk de grap van de avond, dus elke keer werd ‘ Meneer whan’  dan ook weer ter sprake gebracht. Wanneer we bijvoorbeeld aankwamen bij een tankstation voor een stop riep hij om: Oke, we komen nu aan bij een tankstation voor een korte stop, de toilleten zijn aan de linkerzijde. Voor degenen die hun eigen naam niet herkennen, met name voor u mener Whan, de toiletten staan ook aangegeven met een pictogram.  Op een gegeven moment werd het wel een beetje flauw, maar het was in het begin wel grappig. De goede man kon er zelf helaas niet echt om lachen, maar dat kwam meer omdat hij totaal niet begreep wat er gezegd werd.


Slapen in een nachtbus is een vak apart dat hebben we wel gemerkt. Ondanks het feit dat de bus erg leeg was en we dus 4 stoelen per persoon hadden was het erg lasting om een goede houding te vinden. We kwamen zondag dan ook om 7 uur ‘ sochtends doodmoe aan in het stille en verlaten Melbourne. Het hostel waar we aanvankelijk naar toe wilden gaan bleek ver uit het centrum te liggen dus we besloten op zoek te gaan naar een ander hostel. Het leek ons namelijk geen slecht plan om eerst even te slapen voordat we de expeditie voort zouden zetten. Melbourne is echt een stuk kouder dan Sydney, zonder sjaal en winterjas is het geen pretje om buiten te lopen. Gelukkig vonden we een leuk hostel en konden even een paar uurtjes slapen.


Het straatbeeld in Melbourne is heel kenmerkend, historische gebouwen naast hele moderne gebouwen. Er zijn bovendien ook veel art galleries en veel mensen vinden Melbourne relaxter en europeser dan Sydney. Relaxtere was het zeker, want er was bijna niemand op straat. Europeser weet ik niet, er waren wel ongelooflijk veel aziaten namelijk.


Maar goed, toen we wakker werden zijn we richting een vintage achtige wijk gegaan in het noorden van de stad. Er waren allemaal retro winkels met tweedehands kleding en biologisch dynamisch verantwoorde sapbarretjes. Ik begon de middag dan ook met een biologische cola; ja je gelooft het niet maar het bestaat toch echt! Daarna zijn we een paar van die tweedehands hallen afgegaan en het hoogtepunt was de Lost and Found Market. Het kan wellicht komen doordat het zondag was, maar het was onwijs rustig overal. Melbourne heeft wel ontzettend leuke barretjes, heel leuk ingericht en vaak ook met live dj. We hebben die dag gegeten in een hele leuke pizza bar waarbij de ruimte was ingericht als een grote woonkamer met allemaal banken. Op de terugweg naar het hostel hoorden we ineens muziek uit een steegje komen en bleek daar een jaren ‘ 90 feestje in de openlucht te zijn. Het zag er heel sprookjesachtig uit met allemaal lampjes in de bomen en een klein bier barretje.














Geen opmerkingen: