zondag 27 mei 2012

Blue Mountains deel 2


Op zondag zouden we aan het eind van de dag opgehaald worden bij Wentworth Falls door dezelfde touringbus als de dag daarvoor. De dag begon met een heerlijk en tevens goed vullend ontbijt met uitzicht op de Bergen en een cola bij de openhaard. We besloten om een grote wandeling te maken langs de mooie uitkijkpunten bij Wentworth Falls. We pakten eerst de trein naar het dorpje en begonnen daar aan het avontuur!

De wandeling begon alles behalve spectaculair en we stonden 3x op het punt om om te keren.  Het enige dat we zagen waren saaie struiken en simple bruggetjes over droog staande beekjes. We waren zelfs nog even in de verleiding om gewoon naar de bowlingbaan te gaan, maar dat kan natuurlijk niet als je helemaal naar de Blue Mountains bent gekomen. Een echte reiziger geeft uiteraard niet op, dus we hebben de expeditie dan ook dapper voortgezet. En wouw;  wat was het einresultaat spectaculair! Onwijs mooi uitzicht over de Bergen, het leek wel het Himalaya gebied! We kregen helemaal de smaak te pakken en hebben de tocht voortgezet over de waterval en helemaal om de berg heen. We moesten door een soort waterige grotten kruipen (oke, nu overdrijf ik: het was een combinatie tussen lopen en klauteren) waarbij we met gevaar voor eigen leven uiteindelijk toch heelhuids bij het laatste uitkijkpunt zijn aangekomen. Die tocht door de grotten was overigens niet helemaal afgestemd voor mensen van mijn lengte, dus dat heeft er vast weer hilarisch uitgezien. Je zult het wel zien op de foto’s het is daar echt adembenemend mooi!

We moesten nog wel een stukje langer terug lopen dan dat we hadden ingecalculeerd maar we kwamen onderweg een hele aardige locale bewoner tegen die ons uitnodigde om bij haar thuis een glaasje sap met een plakje zelfgemaakte cake te komen eten en drinken. Dus daar zaten we dan; op haar veranda met uitzicht op de prachtig onderhouden tuin aan ons glaasje ananas sap met een plakje cake; wat een leuke situatie! De vrouw zat te vertellen dat ze hier ongeveer een jaar geleden naar toe was verhuisd omdat ze graag een grotere tuin wilde. Het is wel heel bijzonder dat iemand je zomaar uitnodigt, dat gebeurd in Nederland niet snel.

Voordat we de bus instapten terug naar Sydney hadden we nog net tijd voor een drankje bij de bowlingbaan ( die bowlingbaan bleef toch door ons hoofd spoken!). Een bowlingbaan in Australie is overigens iets totaal anders dan de grote indoor disco bowlingbanen met bier en bitterballen die we in Nederland hebben. Bowling wordt altijd buiten gespeeld en de gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt rond de 80. Het heeft meer het imago van jeu de boules. En toen kwam het busje ons alweer ophalen! Leuk welkom: iedereen lag te slapen! We hebben de muziekquiz maar weer even een slinger gegeven ( dat is een uitdrukking van O-J overigens ). Voordat we weer aankwamen bij Circular Quay stopten we nog bij een veld met kangaroos en heeft jeroen ook z’n eerste kangaroo gespot. Wel een mooie prestatie dat je eerst een kangaroo eet en hem een dag later pas in real life ziet.  En vanaf Cirular Quay kwamen we weer aan in het altijd mooie Manly: top weekendje!

Geen opmerkingen: