zaterdag 26 mei 2012

Blue Mountains deel 1

Het laatste weekend van Mei stond er weer een trip op het programma: de blue mountains! Een prachtig natuurgebied op slechts een uur rijden vanaf Sydney.  Al om kwart voor 8 ‘s ochtends moesten we verzamelen bij Circular Quay, en we raakten al gelijk aan de praat met twee amerikanen uit Texas die ook met dezelfde tour  mee gingen. Onze groep was vrij klein en bestond uit Amerikanen en japanners: altijd gezellig!
We begonnen de bustour uiteraard met mijn zelf gesmeerde broodjes en reden langs verschillende uitkijkpunten. De Blue Mountains staan vooral bekend om het grote aantal eucalyptus bomen en op ons eerste uitkijkpunt keek je heel mooi het dal in met alle eucalyptus bomen. Muziek is altijd erg belangrijk tijdens een busreis en we hebben meerdere malen de muziekquiz gespeeld, waarbij je zo snel mogelijk moet raden welk liedje er op staat. Nadat we langs een paar uitkijkpunten waren gereden was het tijd voor de lunch. De chauffeur vertelde dat we konden kiezen tussen Leura en Katoomba. Omdat wij die avond al in katoomba zouden overnachten was Leura voor ons natuurlijk leuker dus ik riep zonder te aarzelen gelijk “ JAAAA, LEURAA!!”  door de bus.  En jawel, hoe kan het ook anders: we gingen naar Leura! Leura is een klein bergdorpje met 1 winkelstraat. Het is vrij toeristisch dus nadat we het dorpje waren doorgewandeld hebben we een drankje gedronken in de ‘ pub op de berg’  zoals de chauffeur dat zo mooi omschreef. Nou, zo druk als het in alle toeristische restaurantjes beneden was zo rustig was het in die pub. Uiteraard stond er weer paardenrace aan voor de 3 plaatselijke aussies en als klapper op de vuurpijl lag het terras aan de snelweg! Dus daar zaten we dan met ons drankje in de zon, in een uitgestorven pub, in een natuurgebied en aan de snelweg.

Na de lunch waren er een aantal mogelijkheden. Je kon ervoor kiezen om met twee kabelbanen en een treintje het gebied te verkennen, je kon dit combineren met wandelingen of je kon voor de 'DIE HARD wandelroute' gaan van 4 uur. Wij kozen voor de kabelbanen en het treintje. Volgens Jeroen was het treintje een van de meest spectaculaire treinen ter wereld dus we moesten daar toch echt wel even 2 uur voor in de rij staan. Het was een beetje een teleurstelling toen bleek dat de treinrit hoogstens 5 minuten duurde. Het was wel ongelooflijk steil, we gingen bijna recht naar beneden! Beneden aangekomen hebben we een beetje rondgelopen en zijn we weer met de kabelbaan omhoog gegaan. De kabelbaan had een glazen bodem waardoor je heel mooi het dal in kon kijken.


Aan het eind van de dag werden we met het busje afgezet bij ons hotel, wat heel mooi op een berg lag en uitkeek over de bergen. Het was een soort familiehotel met overal openhaarden en live pianomuziek. Die pianomuziek hoorde je door het hele hotel en dat deuntje hadden we na een uur wel weer gehoord.  Dus toen werd het tijd om een hapje te gaan eten in Katoomba. Nou dat was ook weer een avontuur! Aangezien je hier in Australie vaak een eigen fles wijn mee kan nemen naar een restaurant leek ons dat een prima plan. We hadden de fles wijn al geopend en net een slok van onze wijn genomen toen bleek dat het restaurant waar we zaten helemaal geen BYO ( bring your own) restaurant was. We werden al zo vreemd aangekeken! Toen zijn we maar naar een andere bistro met live muziek gegaan en hebben we heerlijke kangaroo biefstuk gegeten.

Nadat we nog even wat problemen hadden met het vinden van de achterdeur van het erg donkere hotel en we al allerlij scenario’s hadden bedacht om het hotel weer binnen te komen (  Jeroen wilde een ruit intikken, ik wilde op ramen bonzen) zijn we uiteindelijk weer veilig op de kamer aangekomen. Het was nog wel een hele speurtocht door al die donkere gangen van het hotel, en we zijn het er nog steeds niet mee eens dat er Hotel &Spa bij de ingang staat maar die Spa in geen velden of wegen te bekennen is. 








Actie shoot van de amerikanen!

Eucalyptus




In de ' meest spectaculaire trein ter wereld'










Geen opmerkingen: