vrijdag 13 april 2012

Adelaide first days


Ja, hier ben ik weer, terug van weggeweest, met een nieuwe editie van het DOWN UNDER NEWS!

Hier gaat alles nog steeds goed. Afgelopen week hadden we een week vrij van studie dus ben ik samen met Jeroen naar Adelaide gevlogen. Aanvankelijk wilden we met Krullie ( een zweedse vriend van ons met een omvangrijke bos krullen) met een gehuurde auto naar Alice Springs of Perth rijden. Dat bleek echter iets te optimistisch voor een week, aangezien die afstand ongeveer gelijk staat aan het volledig doorkruisen van Europa. Om precies te zijn is het ongeveer even verder als de afstand Copenhagen-Malaga. Jeroen en ik wilden graag de Great Ocean Road doen van Adelaide naar Melbourne, en omdat Krullie die al had gedaan hebben we uiteindelijk ons eigen plan maar getrokken.

Adelaide is een vrij rustige stad, het wordt ook wel the city of churches genoemd. Niet bepaald een spetterend imago dus. Toen we aankwamen in het hostel hadden we geluk: we mochten in een twee persoons slaapkamer voor dezelfde prijs als een 12 persoons slaapzaal. Nou; dat was een goed begin! ‘s middags zijn we het centrum gaan verkennen, wat bestond uit twee straten. Er is een hele typische bouwstijl, alle huisjes hebben een soort balkonnetjes wat ook wel een terras wordt genoemd. ‘s avonds hebben we in stijl gedineert aan een glitterbar bij Hungry Jacks. Dat is precies hetzelfde als de Burger King, alleen mogen ze die naam niet gebruiken hier in Australie. Uiteraard zijn we nog even een biertje gaan drinken  en hebben we weer veel lol gehad.

Op vrijdag zijn we naar het strand gegaan in Adelaide. Dat was nog verder dan we gedacht hadden! Uiteindelijk kwamen we aan en hebben we in de zon gelunched. Het strand is heel uitgestrekt en op het zand liggen een soort balen met zeewier. Aan het eind van de middag werd het vloed en hebben we met ons handdoekje op zo’n baal van zeewier genoten van de zonsondergang. Na het strand heb ik een fantastisch apparaat gekocht voor op het strand: een soort plastic schietgeweer met 20 pijlen! Ik had het in een winkel zien liggen en ik moest het hebben! Het lijkt op die grote waterpistolen van vroeger, maar dan met pijltjes en je kunt er wel 12 meter mee schieten! Oke, dat in het kader van: je blijft altijd een beetje een kind. Omdat Jeroen z'n ouders op dat moment ook een reis door Australie aan het maken waren hebben we daarna nog een drankje met hun gedronken. En wat bleek, zij wilden ook de great ocean road gaan doen deze week, dus we besloten dat het goedkoper en gezelliger was om later die week gewoon met zijn ouders mee te rijden in de auto. Maar eerst stonden er nog twee tripjes op het programma: een wijntour in de barossa streek en een dagtrip naar kangaroo island. 


PACMAN!!!




Live muziek op straat in Adelaide

Ik zie, ik zie wie jij niet ziet en zn naam is... KRULLIE









Geen opmerkingen: