vrijdag 20 januari 2012

Fraser Island: day 1


 Lieve Allemaal,

Op donderdag avond kwam ik aan in Hervey Bay, de plaats van waaruit we met jeeps richting Fraser Island gingen. Op fraser island sliep ik 2 nachten op de camping ( jaja, back to the basics!) en overdag gingen we touren met de jeeps over het eiland.
In Hervey Bay werden we allereerst ingedeeld in 2 groepen, een groep met drivers en een groep die in de jeep zaten met de gids. Er waren heel veel drivers in mijn groep dus ik ging bij de groep van de gids, wat achteraf heel leuk was want hij vertelde continu allemaal interessante dingen over het eiland. Mijn groep bestond uit 3 engelse meisjes en 2 engelse jongens en de andere groep bestond uit een nederlands stelletje, een engels stelletje en nog 2 jongens uit Duitsland. Oftewel, lekker drie dagen tussen de engelsen!

Nadat we op vrijdag ochtend vroeg opstonden en informatie hadden gekregen over het rijden op het strand en de dingoes vetrokken we richting de ferry. Dingoes zijn wilde honden die op het eiland leven, er zijn twee soorten dingoes: de wilde en de camping dingoes. Bij ons op de camping liep ook een hele dingo familie rond, maar als je gewoon rustig bleef deden ze niets. Onze gids Terry was een typische australische survival man, die al 10 jaar een caravan op het eiland had en continu op zoek was naar nieuwe ontdekkingen. Nadat we in het zonnetje op de ferry hadden gezeten reden we met de jeeps door de regenwouden van het eiland. Fraser Island heeft wel 6 verschillende soorten tropische regenwouden en het is heel bijzonder dat deze naast elkaar groeien. Je ziet de verschillen heel goed, sommige stukken zijn heel groen en dan een paar meter later is het veel droger. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en het is uniek dat er bomen groeien in het zand en verschillende meren zijn ontstaan.

Even een stukje meer geschiedenis: De naam Fraser Island is ontstaan door James en Elisa Fraser. Deze kapitein van Stirling Castle en zijn vrouw kregen te maken met schipbreuk waarbij de kapitein om het leven kwam. Zijn vrouw overleefde met hulp van de aborigionals op het eiland. Dat de aborigionals een belangrijke rol spelen op het eiland was ook te zien aan de verschillende namen ( aborigionals geven de meeste dingen hele simpele namen) en het feit dat onze camping gerunt werd door twee aborigional vrouwen.

Dus daar zaten we in de jeeps en reden langs de verschillende regenwouden. Het is bijzonder om te zien hoe enorm groot de bomen zijn, sommige bomen zijn wel 2000 jaar oud. Ongeveer 100 jaar geleden is men begonnen met het beschermen van het eiland wat ook betekende dat er soms oude bomen gekapt moeten worden om jongere bomen de kans te geven om te groeien. De grootste boom die ooit gekapt is, is een boom waar wel 42 mensen hand in hand om heen konden staan! Na ons ritje door de bushbush kwamen we uit bij lake Wabby, een enorme zandvlakte met daarachter een prachtig en fris groen meertje. Er zitten op het eiland heel veel muggen, wat zorgde voor komische situaties met die engelse meisjes. Die engelse meisjes waren als de dood voor insecten en als er ook maar een mug in de buurt kwam begonnen ze keihard te schreeuwen en met hun muggen spuitbus in het rond te spraaien. Het was de eerste dag nog grappig, daarna werd het wel een beetje irritant.
Na Lake Wabby gingen we langs het Maheno Wreck, een oud schipswrak dat aan de kust ligt. Rond 17:00 uur kwamen we aan op de camping waar we lekker konden douchen en eten konden klaarmaken. Je kon kiezen om in een tent te slapen of in een stapelbed in een soort open gebouwtje. Nou, dat was natuurlijk wel iets comfortabeler dan zo’n hard matje dus dat heb ik maar gekozen. En jawel, de engelse meisjes hadden bij binnenkomst al gelijk weer de eerste grote spin gesignaleerd. Er werd een hele happening van gemaakt en iedereen kwam met materialen aanzetten om de spin uit het gebouw te verwijderen. Lege flessen, messen, handdoeken, een heel arsenaal aan spullen werd tevoorschijn getoverd. Uiteindelijk lukte het Joost om de spin te pakken te krijgen.

Nadat we met de hele groep BBQ hadden gegeten hebben we bij het kampvuur gezellig gezeten. Onze camping was de enige plek op het eiland waar je een kampvuur mocht maken dus we zaten ook elke avond lekker bij het vuur. Rond een uur of negen gingen we met z’n allen naar het strand om sterren te kijken. Wat fantastisch!! Ik heb nog nooit zo’n prachtige sterrenhemel gezien, je kunt er werkelijk uren naar kijken. Nadat ik ook nog een krab over m’n arm heb laten lopen vond ik het wel weer goed geweest en ben ik gaan slapen in m’n comfortabele stapelbed. 





















































Geen opmerkingen: