donderdag 19 januari 2012

Noosa

Hello hello!

Na twee dagen in Surfers Paradise te hebben gezeten gingen we op dinsdag ochtend 17 januari richting Nousa. Janneke en ik hebben ook in Nousa hetzelfde hostel dus we konden weer gezellig samen met de Greyhound bus richting Noosa. We hadden net geluk toen we naar het busstation liepen want het was even droog. En dat terwijl ik een prachtige regenconstructie van vuilniszakken had gemaakt( zie foto bij mn vorige post). In de bus naar Noosa kwamen we een meisje tegen die we al kenden uit de befaamde Nimbin busreis, Natasha uit Londen. Omdat we een tussenstop hadden in Brisbane zijn we gezellig met z’n drieën even gaan winkelen en hebben we sushi gegeten. Toen we richting Noosa reden werd de lucht donkerder en donkerder, dat beloofde niet veel goeds. Gelukkig helpt het om op die momenten even je zonnebril op te zetten, dan ziet het er nog iets zonniger uit. Dus daar zaten wij dan met onze zonnebrillen op in de stromende regen.

Het hostel in Noosa was super leuk het heet Dolphins Beach house en ligt op 5 min afstand van Sunshine Beach. Het is een heel persoonlijk hostel en is helemaal ingericht met spullen die de eigenaar heeft meegenomen van zijn reizen. De sfeer is een beetje Indonesisch en heel relaxed. Er hangen overal hangmatten en je hoeft voor het eerst hier in Australië ook eens niet te betalen voor internet. We zaten in een soort appartement, twee slaapkamers voor 5 personen en een gezamenlijke keuken en woonkamer. En wat een toeval, we zaten in het appartement bij jongens uit Zweden die we al eerder in Byron Bay hadden ontmoet.  Omdat iedereen ongeveer dezelfde route doet is het heel leuk om elkaar steeds weer tegen te komen. Nadat we de dag zijn begonnen met een filmpje ( Shrek 3) hebben we ons er maar bij neergelegd dat het zou blijven regenen en dat we toch iets van het stadje wilden zien. Regen of geen regen, we wilden na 3 dagen relaxen wel weer even iets zien. Dus we besloten de ferry te nemen over de Noosa River. Nousa is een hele mooie familie badplaats en er staan grote villa’s langs de rivier. Het mooiste moment tot nu toe is het moment dat we op de ferry gingen zitten en de zon ineens doorbrak. Omdat we ons er al bij neer hadden gelegd dat het toch slecht weer zou blijven waren we zo gelukkig dat we heerlijk in het zonnetje konden zitten op de ferry. Het zijn de kleine dingen die het ‘ m doen! En dat moest natuurlijk gevierd worden, dus we kochten op het eindpunt van de ferry een fles champagne. Moet je je voorstellen, op het dak van de ferry in de stralende zon ( na 4 dagen non stop regen), glaasje koude champagne en ons favoriete nummer ‘ Down Under’ op de achtergrond. Genieten!
Toen we weer aankwamen in Noosa hadden we helemaal geen zin om ons te haasten voor de laatste shuttle bus terug naar het hostel dus we gingen naar main beach en hebben daar op het strand fish and chips gegeten. Het was ook het moment dat onze reisleus tot stand is gekomen: ‘ It is always cosy with Jenny and Josy’.  

Maar goed, we hadden natuurlijk de laatste shuttlebus gemist en ons richtingsgevoel is helaas niet zo goed. Na lang zoeken vonden we gelukkig de public bus en we probeerden uit te leggen waar ons hostel ongeveer lag. De mensen zijn hier zo behulpzaam, de buschauffeur toverde gelijk een stadsplattegrond tevoorschijn en is na de laatste stop helemaal omgereden om ons voor de deur van het hostel af te zetten. Toen we terug kwamen in het hostel hebben we ons omgekleed en zijn we samen met de Zweedse jongens naar een hostel gegaan. Dat was het Nomads hostel in het centrum, daar zijn meestal de feestjes voor backpackers. Wij hebben ook een aantal keer in Nomads gezeten, maar wij vonden het nu wel lekker om even niet in zo’n druk en sociaal hostel te zitten. Je kunt het immers altijd opzoeken op een moment dat je er zin in hebt. We hebben een hele gezellige avond gehad daar en we kwamen weer allemaal mensen tegen die we al kenden uit voorgaande plaatsen.

Op donderdag werden we wakker en: DE ZON SCHEEN! Yes! Omdat ik die dag vertrok richting Hervey Bay hadden we maar een uurtje de tijd om op Sunshine Beach te zitten. Nadat ik Byron Bay, Surfers Paradise en Nousa samen met Janneke had gedaan was het nu weer tijd om alleen verder te gaan. Fraser Island hadden we apart geboekt, waarna we weer samen naar 1770 gaan. 




 























 







 






 






 





3 opmerkingen:

peter zei

Klinkt allemaal heel avontuurlijk en spannend

Steven zei

Haha, de truc met de zonnebril, die ken ik! Dat moet sowieso een bloemetjesbril zijn geweest. Het lijkt er op dat je het heel erg naar je zin hebt. Geniet er van, maar daar hoef ik me volgens mij geen zorgen om te maken.

sven zei

ik moet zeggen dat ik nu ook wel zin heb in een beetje champagne.