zaterdag 21 januari 2012

Fraser Island: day 2

Lieve Allemaal,

Zaterdag ochtend stonden we vroeg op en reden we allereerst naar een riviertje waar we met banden vanaf konden glijden.
Het waren geen enorme snelheden, maar het was wel leuk om op rustig tempo door die rivier meegevoerd te worden naar beneden.
Na het riviertje gingen we door naar de champagne pools, wat je kunt vergelijken met een soort natuurlijke baden tussen de rotsen waar de zee steeds water in spoelt.
Aan de zijkant zitten een soort plantjes die zich sluiten als je er met je vinger tegenaan gaat.
Na de champagne pools reden we een heel stuk over het strand naar het meest noordelijke punt van het eiland.
Terry leerde ons daar hoe we waterslangen moesten vangen. Je moest met een mossel door het lage water bewegen en dan wachten tot het kopje van de slang boven het zand uitkwam. Het vereist wel een snelle reactie want je moet hem dan gelijk uit het zand trekken.
Na 15 minuten hadden de meeste meisjes het wel weer gezien met dat gevis en hebben we de muziek in de jeep hard aangezet en hebben we lekker in het zonnetje gelegen.
We liepen met de groep omhoog waar je prachtig uitzicht had over de oost- en westzijde van het eiland. Het werd ook wel het uitkijkpunt voor dolfijnen genoemd, maar die heb ik helaas niet gezien. Na het prachtige uitzicht op de stranden kwam het meest ruige stuk door de regenwouden, heerlijk crossen met de ramen open en de muziek keihard aan. De jongens die reden hadden zich hier al de hele dag op verheugd en het was ook zeker een uitdaging!
We kwamen uit bij een meertje waar tea tree in scheen te zitten en waar schildpadden in leefden. Het was heel grappig om daar in te zwemmen want je voelde die beestjes aan je voeten sabbelen.

Nadat ik bijna de jeeps had gemist omdat ik weer eens zat te praten met mensen die ik was tegen gekomen gingen we weer door.
Omdat er slechts 1 winkel op het eiland is hoorde dat uiteraard ook bij de sightseeing en hebben we daar een ijsje gegeten.
Terug in het kamp hebben we met de hele groep pasta gekookt en gun gedronken bij het kampvuur. De duitse jongen in onze groep bleek een hele collectie Michael Jackson hits op zo'n ipod te hebben dus we konden lekker meezingen. Ook heb ik een hele tijd gepraat met een van de aborigional vrouwen die de camping beheerd. Het schijnt dat er nog steeds erg veel racisme is in Australie en dat haar familie het daar erg moeilijk mee heeft. Ze heeft vaak het gevoel dat ze niet geaccepteerd worden en in bepaalde plaatsen is het zelf niet mogelijk om daar te wonen.Na het kampvuur gingen we uiteraard weer even sterren kijken op het strand. Als je eenmaal die sterrenhemel hebt gezien raak je daar echt aan verslaafd! En jawel jawel: ik heb een vallende ster gezien!!! Historisch moment!
Omdat we nog vlees over hadden heb ik samen met een groep duitse jongens nog een 2e bbq gehouden en daarna lekker gaan slapen! 








































Geen opmerkingen: